404 - Siden finnes ikke, men...

... vi synes synd på dere så her er en god kakeoppskrift.

Marco's Superkake (stor langpanne)

5 egg
7 dl sukker
375 g margarin
9 dl hvetemel
4 1/2 ts bakepulver
4 1/2 ts vaniljesukker
4 1/2 ss kakao
4 dl melk

1. Rør egg og sukker hvitt.
2. Smelt margarin og ha det i blandingen.
3. Bland alt det tørr og det i vekselsvis med melken. (Det tørre må siktes i.)
4. Rør til røren er jevn.

Stekes i smurt, stor langpanne ved 180 grader i 20-30 min. midt i ovnen. Avkjøles i formen.

Glasur:
187 g margarin
450 g melis
200 gram kokesjokolade
3 ts vaniljesukker
litt kaffe

1. Smelt margarin og kokesjokolade.
2. Tilsett melis, vaniljesukker og kaffe.
3. Rør til glasuren er jevn og glatt.

Ha glasuren på kaken når denne er lunken. Pynt evt. med kokos eller annet strø. Del kaken i firkanter.

Personlige kommentarer.

Jeg pleier å sette på steikovnen først. Så finner jeg frem alt jeg skal ha til kaken. Mens margarinet smelter lager jeg kakerøren. Margarinet helles i uten å avkjøles først.
Så tømmer jeg i ca. halvparten av melken. Så sikter jeg i ca. halvparten av det tørre før jeg tømmer i resten av melken, og resten av det tørre til slutt. Imellom hver gang må røren røres jevn.
Sett den inn i ovnen på 20 min. først, så må du kjenne etter med en pinne om den er ferdig. Er den ikke ferdig sett den på 5 min. til. Det kan du gjøre helt til den er ferdig.

Når det gjelder glasuren, så pleier jeg å ta en hel pakke med melis. Det er 500g. Siden det er litt mer enn det som står i oppskriften, så sper jeg med litt ekstra kaffe helt til glasuren er glatt og fin. Dette kan være litt jobb, men ikke gi opp, her må man røre til krampa tar deg! Glasuren må tas på før kaken blir kald, hvis ikke fester den seg ikke til kaken.

Kaka blir diggest hvis man ikke spiser den med en gang, men lar den stå kjølig i en del dager, kanskje en uke. Da blir den saftig og fin! 

Velbekomme!